top of page
  • VG Print

JIJ of U?

In welke stijl moet geschreven gaan worden?

Dat was best een uitdagende vraag toen we besloten om onze externe communicatie compleet aan te pakken. Daarbij waren twee zaken van belang: Allereerst dat klanten ons herkennen in de manier waarop we hen altijd aanspreken. Ten tweede dat we zelf ook die herkenning zouden hebben. De teksten op onze website moeten bijvoorbeeld overeenkomen met de manier waarop we normaal ook communiceren.

Hoe het werkt bij ons in het team

In de grafische branche waarin ik werk kent ons team een echte hands-on mentaliteit. We kennen geen ‘pakkencultuur’, werken hard en lachen veel. Dat lachen in een jij-vorm werkt  aanstekelijker en is vrijer. Het creëert namelijk gelijkwaardigheid. Lachen met “een U die hoger in rang zou staan” gaat over het algemeen toch een stuk ingetogener verwacht ik.

Maatschappelijke verandering

Wat ik ervaar is dat de hele wereld veel persoonlijker is geworden. Het gaat lang niet altijd meer om de formele zakelijkheid van grote bedrijven, maar veel vaker om goede (online) contacten tussen mensen. Ook het human-to-human zaken doen vraagt om een persoonlijke toon.

 Kortom, het mag duidelijk zijn dat wij gekozen hebben voor de jij-vorm.

Gelijkwaardigheid schept vertrouwen

Laat ik het belangrijkste argument niet vergeten: Partnerships worden sterker als er geen afstand is, maar sprake is van gelijkwaardigheid. Dat voelt bij een jij-vorm beter. Dan kun je elkaar makkelijker aanspreken op wat goed gaat, maar ook op wat verbeterd kan worden. Met als resultaat dat je continue vooruit kunt gaan en samen groei bereikt!

Wil je opvallen?

Bij het aanpakken van onze externe communicatie kwamen wij tot de conclusie dat de kern van alles wat wij doen is dat we organisaties graag laten opvallen. Ga naar de vernieuwde website: www.vgprint.nl

Reacties stel ik erg op prijs.

Rob Ebben.

ps. Natuurlijk zullen we iedereen respecteren die met meer formaliteit aangesproken wil worden.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page